19.2.09

DEN SÄMSTA KRÖNIKAN JAG NÅGONSIN LÄST

Lars Ryding heter en man som tydligen har som jobb att sparka in öppna dörrar. Bildligt talat då. Han gör det med en inte så vass penna och ett intellekt som, likt en fnösktorr tvättsvamp, suger åt sig de mest lättnavigerade debattvattnen och med ett finger i luften och en kappa i vinden känner han av åt vilket håll de blåa vindarna blåser.

Nu har han skrivit ett inlägg i debatten kring "Konstfacksdebaclet". Att Konstfack överhuvudtaget ska få ta skiten är väl ok, men när en inskränkt, (underförstått) borgerlig äldre man ska försöka vara rolig med hjälp av den där rätt så uselt vässade pennan går det inte så bra. Han missar inte bara målet, han misslyckas till och med med att vara just rolig.

Jag håller inte Konstfackseleverna om ryggen, jag anser bara att de som ger sig in i debatten och har som (enda) argument att man som skattebetalare inte vill betala för något de inte ser som konst, och som ser sin chans att racka ner på kultur, eftersom det är "flummigt" och därför också kan spä på sin egen idé om att man inte ska betala någon skatt alls, eller ok, betala lika mycket skatt som i USA, är minst lika korkade som de båda konstnärerna.

Här är länken:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2488627.svd

Jag vill inte betala 700.000 i månadslön till Postens VD. Konst är alltid ifrågasatt, det är inte löner till medelålders vita män.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar